Op stap

Circuit van het Pays Blanc in Antoing

Om de nazomer mooi af te sluiten gingen m’n zus Stefanie en ik eens verder van huis op wandeling. Zo leek het toch ook een beetje alsof we op reis waren, in een streek waar we nog nooit geweest waren. Na een korte zoektocht op het internet, kwamen we uit op het dorpje Antoing en een wandeling door het Pays Blanc. Langs de westelijke oever van de Schelde (l’Escaut in het Frans) wandelden we voorbij de CBR fabriek die klinker produceert (het basisproduct van cement), op oude steengroeven die intussen natuur werden, langs oude kalkovens, op grindwegen tussen de velden, onder de immense TGV-spoorbrug en uiteindelijk met een indrukwekkend zicht op het dorpje, met het magische kasteel van Antoing.

Eerst situeer ik Antoing even op de kaart van Google Maps. Antoing ligt op een 40 km van Schorisse (Maarkedal), net voorbij Doornik en tegen de grens met Frankrijk. In het dorp kan er ook gewandeld worden in het recreatiedomein Le Grand Large. Wij gingen dus voor het Circuit van het Pays Blanc. Ik toon de wandeling met foto’s waarop de voorgenoemde bezienswaardigheden te zien zijn. Wel niet allemaal topfoto’s, want met smartphone en vaak gewoon al wandelen.

Het kasteel van Antoing wordt bewoond door de prinsen van Ligne, een van de weinige adellijke families in België. We konden niet tot bij het kasteel want het wordt omringd door versterkte muren. Het ziet er wel heel indrukwekkend uit, zeker vanaf de Schelde, al zijn m’n foto’s niet optimaal. Ga zelf eens een kijkje nemen! Het plan met foto’s en info is terug te vinden op de website van Visit Wapi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s