Het boerenleven

Het kan nog regenen

Gisteren en vannacht heeft het hier in hartje Schorisse 32 à 33 liter geregend! Ook vandaag kunnen de hemelsluizen nog weer open gaan. Dat mag, want de regen is broodnodig zodat alle teelten kunnen groeien en zodat er genoeg (drink)water voorhanden is. We zijn blij dat het dus toch nog kan regenen. We zagen de dreigende wolken mooi hangen achter onze woning. Komen ze deze keer naar ons of niet, zaten we ons nog af te vragen. Enkele ogenblikken later draaide de wind zich wat – wat we zien aan de haan op de kerktoren – en daar was het onweer en de regen!

Eerst heb ik nog wat beelden van de voorbije dagen voor jullie. De zonsondergang in de stal en op de weide zorgt altijd voor mooie plaatjes! De paarden lopen momenteel tussen de koeien en dat zorgt wel eens voor leuke taferelen. Zo gaat Junky wel eens mee maïs eten met de droogstaande koeien – daar heb ik wel geen foto van, thans de moeite om zien! Op de voorlaatste foto ligt m’n lieve Becky zachtjes te slapen. Op de laatste foto is koe Annemoon te zien met een verbrand neusje. Zij was net droog gezet en haar lichaam moest wennen aan de felle zon!

Afgelopen dagen hebben er al vaak prachtige stapelwolken in de lucht gehangen! Ik kon niet anders dan daar een foto van te nemen. Zo een dromerige foto, met eindeloze wolkjes!

Maar daarna waren het dus andere wolken, donkere wolken, waar we deze keer ook blij met waren! Ook onze honden trokken het zich niet aan, zij mochten mee binnen in de zetel. Op een half uur viel er 15 liter! Het water kon dan niet tijdig overal in de grond sijpelen. ’s Nachts regende het rustiger en deze voormiddag stond er bijna 33 liter in onze regenmeter. Mooi! Vandaag nog wat regen en dan volgende week terug zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s