Het boerenleven, Video

Zonnige lentedag op de boerderij

Eindelijk eens enkele zonnige dagen! Door al die zonnestralen zat ik vol energie en dus nam ik m’n camera er nog eens bij en filmde ik verschillende werken op de boerderij. Niet zo speciaal en soms gelijkend op eerdere beelden, maar toch probeer ik altijd eens uit een andere hoek te filmen. De video toont het leven op de boerderij en met een vrolijke song erbij (Breathe van Jax Jones ft. Ina Wroldsen) is het altijd een plezier om naar te kijken.

Ik geef enkele links mee om de video helemaal te verduidelijken. Want als men goed kijkt, kunnen er wel enkele zaken opvallen.

  1. Ik hou van de zonsopgang! Het is al de derde keer dat ik die film, eerder te zien in Spring kicking in en ’s Voormiddags op de boerderij. Maar ik blijf het prachtig vinden vanop die plaats én dus blijf ik het filmen. Ik zie ze ook nooit in het echt opkomen dus geniet ik er in de film van.
  2. Op 0:20 zie je de melkboer de melk ophalen. Vijf keer op veertien dagen wordt onze melk opgehaald. Van die tankmelk wordt telkens een staal genomen voor een kwaliteitsbepaling.
  3. Voederen heb ik ook al meerdere keren getoond zoals in Voederen’s Voormiddags op de boerderij en Voederbieten van veld naar koe. Momenteel zitten nog alle dieren op stal dus komt er heel wat bij kijken.
  4. Bij het zicht op de melkveestal, gefilmd vanop een pak stro op de strozolder, ziet men de mestrobot volop aan het werk. Ook de windzeilen bewegen eens.
  5. Het gazon is terug gemaaid en dus kunnen onze honden weer spelen op het gras. Wij hadden speeltijd in de moestuin! We gebruikten mest van onze paarden, die nu terug buiten lopen. In de moestuin komt er nog veel werk aan tegen hij er weer in leven uit ziet zoals hier.
  6. Het melken blijft een plezier in onze carrousel! Bij de koeien is, vooral opvallend in bovenaanzicht, op hun rug een rood streepje te zien: ze werden vorige week gevaccineerd tegen BVD en blauwtong.

Ziezo, nu zijn jullie weer helemaal up to date!

Een gedachte over “Zonnige lentedag op de boerderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s