Flashback friday

Memorabele avond met The Script

28945829_10216195753827050_1759175119_oAfgelopen zaterdag ging ik met m’n beste vriendin naar Vorst Nationaal in Brussel voor het concert van… The Script! Deze Ierse band bestaat een goeie tien jaar en tourt momenteel de wereld rond met hun Freedom Child Tour. Zo heet ook hun vijfde studioalbum, waarvan Rain de bekendste hit is. Iedereen kent hen natuurlijk vooral van hun wereldhits Superheroes, Hall of Fame, For The First Time en Breakeven – om er maar een paar te noemen. Het werd een memorabele avond met een sterk voorprogramma van Ella Eyre, een wereldrecord voor grootste traktatie, een technisch probleem met het geluid en de leadzanger Danny op een meter van ons!

Sterk voorprogramma van Ella Eyre

De naam Ella Eyre doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar wanneer ik zeg “I’ve been waiting all night for you to tell me what you want, tell me, tell me that you need me” wordt het wel duidelijk. Zij featured op deze song van Rudimental, die in 2013 een grote hit werd wereldwijd. Ook haar songs Together en Came Here For Love zullen velen wel herkennen. De 23-jarige zangeres zong sterk en kreeg het publiek goed mee… We waren opgewarmd!

Wereldrecord voor grootste traktatie

Nadat heel spannend het doek omhoog vloog en de band op het kleine podium vlak voor ons verscheen, zetten ze het optreden in met Superheroes. Ik kreeg meteen kippenvel om ze zo live te horen! Vervolgens brachten ze Rock The World en daarna gingen ze voor een wereldrecord!

29242767_10216195757867151_115191320_o

We kregen bij het binnenkomen allemaal een bonnetje voor een gratis drankje, dat we tegen het einde van het tweede lied moesten afgehaald hebben aan de bar. The Script trakteerde dus de 8000 aanwezigen op een drankje! Ze deden dit omdat het Saint Patrick’s Day was, een belangrijke Ierse feestdag, en omdat ze dus een wereldrecord wouden zetten, samen met ons! Het is nog wat afwachten of het officieel wordt goedgekeurd, maar het zorgde allesinds voor een memorabel moment! Samen met The Script een pintje drinken, niet iedereen kan dat zeggen he! Daarna weerklonk het prachtige Paint The Town Green en lichtte de volledige zaal ook groen op. Ondertussen verplaatsten ze zich ook door het publiek naar het grote podium vooraan.

Technisch probleem met het geluid

Na enkele songs trad er een technisch probleem op met het geluid. Ook bij het voorprogramma van Ella Eyre waren er al enkele problemen. Uiteindelijk moesten Danny en co even het podium af omdat alles eens uit moest. Geweldig hoe het publiek dan eventjes een wave begint te doen. Ik werd er nog vrolijker van! Ook de manier waarop The Script dan terug verder deed. Je kan het zelf bekijken want ze plaatsten een video op hun Twitter.

Leadzanger Danny op een meter van ons

Om het publiek nog meer in het optreden te betrekken, hebben de mannen de gewoonte om enkele liedjes tussen de toeschouwers te zingen. Crazy World brachten ze in de 29391193_10216195751666996_385650434_otribune aan de linkerzijde van ons. Wij zaten zo goed als helemaal achteraan, wat we niet erg vonden want van hieraf heb je wel een zicht op de volledige zaal. Maar we dachten dus niet dat ze tot bij ons zouden komen. Maar er verscheen zo al security in onze gang, ja, we zaten net aan het gangpad! Het begon al te kriebelen binnen in mij! Het zal toch geen waar zijn zeker? Maar jawel, daar verscheen Danny! Hij zong eventjes op een meter van ons! Misschien wat onnozel dat ik er zo euforisch van werd, maar het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat een internationale ster waarvan je de liedjes meezingt zo heel dichtbij je staat én zingt! Hij liep enkele rijen onder ons door de rij en enkele blokken door. Super moment dat ik niet snel zal vergeten!

Tenslotte: de memorabele setlist

Ik geef jullie nog de volledige setlist van de Freedom Child World Tour mee, of toch van de songs die wij te horen kregen want soms doen ze wel eens een ander lied. Het werd uiteraard ook een heel memorabele avond door al deze topsongs live te mogen horen!

B-stage

 1. Superheroes
 2. Rock the World
 3. Paint the Town Green (played from B-stage to Mainstage)

Mainstage

 1. Before the Worst
 2. The Man Who Can’t Be Moved
 3. Wonders
 4. Arms Open
 5. Nothing
 6. No Man Is an Island
 7. If You Could See Me Now
 8. For The First Time

From the stands between the audience

 1. Crazy World (Acoustic)
 2. Never Seen Anything “Quite Like You” (Acoustic)

Mainstage

 1. The Energy Never Dies
 2. Rain

Encore:

 1. No Good in Goodbye
 2. Breakeven
 3. Hall of Fame

29242879_10216195748426915_789571101_o

Hiermee wordt m’n lijstje van muziekevenementen waar ik bij was dus nog wat groter!

2 gedachtes over “Memorabele avond met The Script

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s