Het boerenleven

Onze verreiker haalt 10 000 uren!

IMG_9084Vandaag heeft er toch wat een historisch moment plaatsgevonden op onze boerderij: onze verreiker haalde 10 000 uren! We hopen er nog enkele duizenden uren te mogen met verder werken! Vooral omdat er geen John Deere verreikers meer worden gemaakt. Jammer, want het zijn zo’n toppers! Zonder verreiker kunnen we geen dag overleven, of beter, de koeien kunnen dat niet: ze krijgen er elke dag voeder door. De voedermengwagen raakt niet gevuld zonder de verreiker: maïs, gras, bieten… Alles scheppen we er met op. Maar we doen er nog zo veel meer mee, lees en zie het verder.

Het voederen heb ik al meerdere keren in beeld gebracht: in april 2015 vertelde ik het voederverhaal, met heel wat foto’s, en in april 2016 maakte ik een filmpje. Onze verreiker is telkens in volle actie te zien. Als de nichtjes er zijn, zit de verreiker altijd goed vol, want naast hen wil hond Tisha er dan ook altijd bij zijn. Niet erg, want samen op de tractor is toch zo veel leuker!

Voederen Varrie gsm 2

Naast het voederen wordt hij heel regelmatig gebruikt om de stroboxen uit te mesten. Ook voor de kleinere kalverboxen gebruiken we hem: hier doen we de mest met de riek in de bak van de verreiker. De weides gaan controleren en omheinen, gebeurt ook met de verreiker. Geen hamer nodig om palen in de grond te kloppen!

IMG_7670

Deze week ging de verreiker ’s namiddags telkens mee aan het hout werken. Ideaal om vader in een boom te steken en hout in naar huis te voeren. Vanalles kunnen we er in vervoeren, ook wijzelf zitten er wel eens in, met het nodige plezier. Neen, zonder onze verreiker kunnen én willen we geen dag doorkomen!

Een gedachte over “Onze verreiker haalt 10 000 uren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s