Het boerenleven

Wereldknuffeldag

Vandaag was het Wereldknuffeldag! Ik had er nog niet van gehoord, tot ik er deze week over las in Deze week – vroeger De Streekkrant. Over Werelddierendag had ik wel al gehoord, iedereen waarschijnlijk: 4 oktober. Ik schreef en plaatste er foto’s over in 2016 en 2017. Werelddierendag bestaat al sinds 1930! Wereldknuffeldag daarentegen sinds 1986. Het doel van deze dag is simpel: knuffelen aanmoedigen. Men zegt om vandaag extra te knuffelen met familie of vrienden maar dan vooral, blijf knuffelen! Knuffelen heeft alleen maar voordelen: we worden er allemaal gelukkiger van en het versterkt relaties. Wat ik vooral uit het artikel heb onthouden: knuffelen met dieren heeft hetzelfde positieve effect!

Ikzelf heb zeker geen gebrek aan knuffels op de boerderij: ik doe het dagelijks met m’n katten, honden en koeien. Wanneer ze naar je toe komen, of alleen maar zo schattig naar je kijken, kan je niet anders dan ze eens een aai of een knuffel te geven!

Blije dieren, blije boerin hé, zoals ik eerder deze maand al zei. Onze dieren krijgen hier heel veel liefde, en wij krijgen dat terug. In juli postte ik een filmpje over Liefde voor koetjes en kalfjes, altijd mooi om (terug) naar te kijken.

De meesten onder jullie hebben wel een kat of hond om te knuffelen, maar een koe, dat is moeilijker. Toch kan iedereen het doen! Ik weet namelijk dat er een bedrijf is in Ravels (in de provincie Antwerpen) waar men kan gaan koeknuffelen. Dit wordt telkens zaterdagnamiddag georganiseerd, na reservering. De koeien zijn knuffels goed gewoon en zo beleven de bezoekers een veilig en aangenaam avontuur! Meer info vind je op hun website.

Om af te sluiten nog eens de mooie knuffelfoto van Milo de hond en Roza het kalf, want ja ook dieren onderling kunnen knuffelen!

IMG_5653

Een gedachte over “Wereldknuffeldag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s