Flashback friday

Op vakantie

De vakantie is officieel voorbij. Voor mij en m’n zus Stefanie echter nog niet! Wij trekken er deze week op uit! Terwijl jullie dit aan het lezen zijn, zitten wij waarschijnlijk al in het prachtige Kroatië. Hoe prachtig het daar trouwens is, zal ik zeker wel eens tonen. Niet dat het hier in Schorisse, Brugge of Durbuy niet prachtig is, maar er is ook veel te zien en te beleven buiten de landsgrenzen. Waar wij de komende dagen onder andere van gaan genieten, toon ik aan de hand van foto’s van vorige vakanties…

1. Op prachtige stranden liggen

IMG_6433

Zoals ik met m’n beste vriendin Angela deed op Praia do Guincho nabij Lissabon. Hier gaan we met familie ook wel elk jaar eens naar de zee, maar dat is niet hetzelfde als in die zuiderse landen. Daar heb je helder blauwe wateren en sprookjesachtige stranden in een indrukwekkende omgeving.

2. De zee bevaren

222

Zoals ik met m’n zussen Sofie en Valerie deed in Corfu. Vanop zee heb je vaak nog meer adembenemende uitzichten dan vanop het vasteland. Het is iets dat je ook niet elke dag doet.

3. Unieke natuurwonderen bewonderen

IMG_6179

Zoals het uiterst westelijke punt van het Europese vasteland: Cabo da Roca. Ik kan m’n ogen uitkijken op unieke natuur. Voor mij toch uniek, want ik kom zelden op zo’n speciale plaatsen. Ook Ierland maakte al een diepe indruk op me toen we met school de Ring of Kerry reden met de bus.

4. Monumenten, gebouwen en bruggen bezichtigen

IMG_6546

Zoals Tower Bridge in Londen, één van de bekendste bruggen ter wereld. Iets zien, wat het ook is, dat lang geleden gebouwd is, kan indruk op me maken. Maar moderne architectuur bevalt me ook, in Londen krijg je het allemaal.

5. Wandelen, wandelen, wandelen

IMG_2812

Zoals afgelopen zondag nog op de Hoevewandeltocht Maarkedal, die passeerde aan de prachtige Bossenaarmolen. Wandelen is en blijft de beste manier om het meest te zien en op je eigen ritme!

2 gedachtes over “Op vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s