Foto

Aprilse grillen

De laatste dagen van april kregen we te maken met echte aprilse grillen. Een prachtig zonnetje ging plots over in een felle regenbui. Indrukwekkende wolken lieten zich zien aan de blauwe hemel – of even later grijze hemel. Het is niet altijd even leuk weer – want om te kunnen maaien moet het best constant goed weer zijn – maar het leverde me wel enkele mooie plaatjes op. Bekijk ze verder in dit bericht, met hun verhaal.

Tijdens het omheinen van weides spotte ik een enorm grote witte wolk aan de blauwe hemel. Dat was al een mooi plaatje op zich. Maar toen ik de gele boterbloemen in het groene gras er bij zag, vond ik het nog prachtiger.

IMG_7750

Mijn uitzicht toen, op een weide ergens langs de Eikenberg, was adembenemend. Verschillend gekleurde velden, bomen die hun bladeren krijgen, enkele huizen en een kronkelende weg, een weg die leidt naar de Bossenaarmolen.

IMG_7752

Thuis zie ik vaak wel iets waar ik een foto van wil nemen, maar ik heb m’n Canon niet altijd bij. Toen ik voor de derde keer de weerspiegeling van de tulpen op de natte beton zag, vond ik het toch tijd eens tot actie over te gaan. Vorig jaar toonde ik onze tulpen en andere planten uit onze achtertuin ook eens in een blogbericht.

IMG_7829

Wat het weer ook doet, in de voormiddag ben ik (meestal) aan het voederen. De laatste dagen tussen de buien in, al mag ik niet klagen want het is al veel droog geweest! Wolken drijven voorbij boven onze boerderij… Ook deze tijd vorig jaar was het nu regenachtig, dan zonnig tijdens het voederen. Dat kan ik echt tonen, want ik filmde op 26 april m’n voederroutine. Ik zat in de sleufsilo ongeveer even ver als toen. Het mag snel korten, want binnenkort tijd om opnieuw gras in te kuilen.

IMG_7875

Om dit fotoblogbericht af te sluiten, heb ik nog een foto van de koe Joke – want van koeienfoto’s krijg ik nooit genoeg. Joke heeft af en toe ook wel haar grillen. Misschien omdat ze een bekende koe is, want ze stond toch wel al op de selfie met minister Joke Schauvliege. En hoeveel koeien kunnen dat zeggen?

IMG_7899

2 gedachtes over “Aprilse grillen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s