Flashback friday

Kwamarant speelt toneel

Streekgenoten zullen wel al gezien hebben dat er op verschillende plaatsen langs de baan varkentjes lopen. Intussen staan er ook borden bij die het mysterie oplichten. Het gaat om reclame voor het nieuwe toneel van Kwamarant: Varkens met Stress. Niet dit maar volgend weekend – meerbepaald 28, 29 en 30 april – is het zover. Wie er nog bij wil zijn, zal snel moeten zijn. Tickets bestellen kan via de website. Het toneel wordt gespeeld in het Romanshof, niet in De Wante zoals gewoonlijk. Er zijn eerder ook al voorstellingen op verplaatsing geweest, zoals op onze vierkantshoeve of op onze weide in een spiegeltent. We kijken eens terug…

Het is intussen bijna 12 jaar geleden dat het eerste grote evenement van de Heeren van Schoorisse plaatsvond. Tijdens de twee feestweekenden – ter ere van “500 jaar Heeren van Schoorisse” – bracht Kwamarant enkele keren het historische drama “Arnold van Schoorisse”. Dit ging door op onze vierkantshoeve, zoals je hieronder kan zien. Zeer indrukwekkend hoe poppenkast en toneel samen tot leven kwamen in een erg levendige omgeving. Mét kaarslicht en zonsondergang.

IMG_4497

Twee jaar terug vond La Doesse Schuuse plaats, 10 jaar na het eerste feest van de Heeren. Ook hier stond toneelvereniging Kwamarant twee keer geprogrammeerd. “Vrienden van het Goede Leven” was niet zo’n heel lang stuk, maar het was wel super grappig! Op een aparte locatie, in een spiegeltent, was het een uitdaging, maar een geslaagde!

IMG_0176

Waar het ook doorgaat, de toneelstukken van Kwamarant zijn keer op keer grappig. Ik was er al vaak bij. Zoals ook op 20 februari 2010, toen ze PARK brachten. In dat jaar speelde m’n zus Stefanie eens mee. M’n nicht Eline ook, en zij is er dit jaar terug bij! Hieronder nog een foto van PARK, dat doorging in De Wante, om te tonen hoe prachtig het decor ook altijd is!

DSC07421

Ik kijk al uit naar volgend weekend! Voor het decor, voor de acteurs, voor het verhaal en voor de ambiance! Hier nog eens de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s