Throwback thursday

Samen op de tractor

Het onderwerp van vandaag, van deze Throwback Thursday, vat ik samen in de woorden “samen op de tractor”. Ik zal jullie meerdere foto’s laten zien en het verhaal er rond doen. Het zijn enorm schattige foto’s, al zeg ik het zelf. Van vroeger en nu: uit 1997, 2014 en 2015.

De eerste foto is de oudste foto en dateert van begin 1997. Je ziet m’n zussen en ik, uiterst links, allemaal samen op de tractor bij de papa. We genoten toen al enorm van het boerenleven, al waren we nog maar snotneusjes van 3 tot 7 jaar oud. Het was winter en toen wel redelijk koud maar met een dikke jas en handschoenen aan, en dicht bij elkaar, hadden we het lekker warm. Ik denk dat het een jaar geleden is dat ik nog zo’n oude foto plaatste. Vorig jaar in januari postte ik een foto van m’n zussen en ik die een kalf aan het verhuizen waren. Die foto toont ook dat we al echte boerinnetjes waren. Je kan de foto bekijken en het verhaal erachter lezen via deze link.

1997-begin

De tweede foto dateert van anderhalf jaar terug, in de zomer van 2014. Nu is het niet de papa maar ik die de dieren voedert. Hierover heb ik al een lang blogbericht geschreven, met heel wat foto’s, dat hier terug te vinden is. Soms hoef ook ik niet alleen te voederen. Tisha, m’n kleine lieve puppy, is wel eens van de partij. M’n zus Valerie had de foto genomen met haar gsm maar ik had hem eigenlijk nog niet gezien. Ik vind deze foto echt super en daarom wou ik hem ook delen.

Voederen Varrie gsm 1

Maar soms zijn er nog vriendinnetjes die me komen vergezellen en dat toont de derde foto, of toch deels. Deze foto werd ook door Valerie genomen, maar nu afgelopen zomer, de zomer van 2015 dus. Tisha was er ook terug bij, al iets groter dan het jaar ervoor – maar toch blijft ze een kleine lieve puppy. Maar rechts van me zie je één van m’n nichtjes staan. Jammer dat ik geen betere foto heb – binnenkort wel eens – want het is echt het zien waard. Op deze foto staat Tessa er alleen op, maar meestal is Yara er ook bij. Gezellig knus allemaal samen op de verreiker. M’n nichtjes zijn ook echte boerinnetjes, zoals hier te zien is.

UPDATE In augustus 2017 nam ik eindelijk een mooie foto van ons vier op de verreiker! Ook nam ik toen prachtige foto’s van hen met een kalf. Alles is hier terug te vinden.

Ze helpen me met de voedergang opvegen, de kalveren korreltjes geven en zo veel meer. Het is altijd dolle pret om ze erbij te hebben op de boerderij. Ze zijn ook enorm geïnteresseerd en ik vind het super m’n passie te delen met zo’n jonge kindjes. Zij weten echt hoe het eraan toegaat op de boerderij en dat vind ik belangrijk. Daarom doe ik m’n best om met deze blog ook buitenstaanders te bereiken. Zowel oudere als jonge mensen als hen. Want zelfs Tessa, die negen is, leest m’n blog. Misschien niet alles, maar dat hoeft ook niet, want uiteraard zie je met de foto’s ook al veel.

Voederen Varrie gsm 2

5 gedachtes over “Samen op de tractor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s