Foto

Pasgeboren

Vandaag kalfde de 17e vaars sinds een groep van 20 vaarzen zo’n 3 weken geleden is beginnen kalven. Het verliep allemaal redelijk goed, behalve een tweeling waarvan één stierf en de moeder het moeilijk heeft erbovenop te komen, een dood geboren kalfje en een misvormd geaborteerd kalf door Schmallenbergvirus. Wanneer men veel dieren heeft, kan men ook vanalles meemaken. De geboorte van een kalf blijft voor mij nog steeds iets heel erg mooi. Wanneer het kalfje geboren is, laten we het meestal nog even bij de moeder zodat ze het kan aflikken. Maar niet te lang, want dan moet elk z’n eigen weg op: de koe naar de melkveestal en carrousel, het kalf naar de kalverruimte voor de kalveropfok. Vandaag nam ik even de tijd om foto’s te nemen van het pasgeboren kalf en zijn mama. Omdat het een mooi zicht was en ik graag zo’n momenten vastleg op foto.

IMG_6309

IMG_6363

IMG_6263

Voor wie er niet genoeg van krijgt… Ik plaatste vorig jaar meerdere kalffoto’s online: op 22 maart omdat ons land en de hele wereld toen heel veel liefde nodig had, op werelddierendag en op kerstavond.

4 gedachtes over “Pasgeboren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s