Het boerenleven

Toch nog…

Het is 20 dagen geleden dat ik nog een blogbericht schreef, maar er is op die 20 dagen veel gebeurd. Het begon allemaal met de zon: die is beginnen schijnen! Op 11 augustus zaten we daar nog van te dromen, ik deed dat met een Throwback Thursday bericht. Maar dromen werden dan toch werkelijkheid en we kregen zelfs een hittegolf over ons. Eerst te weinig en dan meteen teveel, typisch België. Voor ons zijn temperaturen van 30 graden en meer al moeilijk te verdragen, maar voor koeien is dat nog zo veel maal erger. Zij hadden meer dan een beetje hittestress, waar ik al over schreef bij een hittegolf van vorige zomer. Ik heb tijdens die hete dagen ook wat de koeien zitten filmen, dus dat is al één iets wat jullie van me mogen verwachten binnenkort. Maar er is nog veel meer.

Want ik ben de “Onze melkveestal” video’s zeker niet vergeten, enkel wat moeite gehad met alles te filmen en/of in elkaar te steken. Ik heb al heel wat beeldmateriaal liggen, maar ik moet er ook nog wat maken. Dus jullie kunnen die binnenkort verwachten. In tussentijd kunnen jullie het inleidend filmpje nog eens bekijken, op die pagina ervan heb ik de links naar alle reeds gemaakte filmpjes toegevoegd. Zoals ik ook deed bij de geschreven blogberichten over de melkveestal.

Ik heb daarnaast ook nog een filmpje over een koetsentochtje met de paarden en foto’s van de zomer die ik jullie zeker wil tonen. Maar ik heb er nog wat werk aan. Heel wat lees- en kijkvoer dus, maar nog even geduld.

De afgelopen weken was er veel werk geweest: gras en stro, eindelijk stro! Sinds begin augustus waren we ook bezig met het verven van onze vierkantshoeve, we zijn nog steeds bezig eigenlijk, altijd tussen het land- en koewerk. Het duurt een hele tijd want het is hier redelijk groot, maar het is echt prachtig, al zeg ik het zelf! Ik kan het binnenkort ook wel eens tonen, want we zijn er wel trots op.

Voor nu heb ik nog een foto die ik vorige week vrijdag al op m’n persoonlijke Facebook postte. Een collage van 4 foto’s die tonen hoe wij hebben gezweet en afgekoeld, alsook onze koeien. “Iedereen verdient afkoeling” is m’n slogan erbij. Mens en dier, jong en oud(er)… (Ouder moet ik zeggen want m’n mama is nog niet oud natuurlijk.)

2016-08-26

Toch nog… De titel van m’n blogbericht verwijst dus naar veel: toch nog een blogbericht, toch nog zon, toch nog strotijd, toch nog een hittegolf deze zomer… Toch nog veel te komen!

2 gedachtes over “Toch nog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s