Foto, Het boerenleven, Video

Eerste 20 ha gras van 2021

Op 23 en 24 april werd de eerste 20 ha gras van 2021 gemaaid. Op diezelfde dagen werd het gras ook meteen geschud. Op 25 april werd het gras dan op rijtjes geharkt en vervolgens opgeraapt met de opraapwagen. Hoe en met welke machines dat allemaal gebeurt, zette ik een paar jaar terug eens op een rij in Van gras tot graskuil. Verder in dit bericht heb ik foto’s van het maaien, het harken en het oprapen. Die taken werden respectievelijk uitgevoerd door vader Herman, moeder Veerle en vriend-des-huizes Jeffrey. Echte toppers! Van het harken en oprapen maakte ik ook een video, die je helemaal onderaan in dit bericht terug vindt.

Van het gras harken en het gras oprapen maakte ik ook enkele filmpjes. Ik zette ze achter elkaar op een leuk deuntje… Hieronder kunnen jullie deze video bekijken.

Uiteindelijk kwam er nog heel wat gras bij in de kuil. Er werd doorgereden tot alles binnen was en de dag nadien hebben we in de voormiddag de kuil afgedekt. Vorig jaar zat tegen 27 april de volledige eerste snede gras al ingekuild. Wat later, op 5 mei, begonnen we aan een deel van de tweede snede. Daarover konden jullie lezen en kijken op Weken vol gras. Nu moeten we nog wachten op beter weer voor we de weides voor het eerst kunnen gaan maaien. Alles is veel later dit jaar, het is dan ook nog niet echt standvastig kortebroekenweer geweest.

4 gedachtes over “Eerste 20 ha gras van 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s