Throwback thursday

Uno, de dansende koe met één oor

Vandaag is het donderdag en alhoewel het wel een beetje druk is met de voorbereidingen voor zondag, wou ik toch nog eens een Throwback Thursday doen. Eigenlijk is het ook een soort reclame om ons bedrijf te bezoeken komende zondag… De foto’s die ik jullie ga tonen, zijn namelijk van “onze dansende koe met één oor”. Het speciaalste is dus het feit dat het een beestje met één oor is. Maar omdat ze tijdens het melken zelden kan stilstaan, noemden ons nichtjes ze al snel “de dansende koe met één oor”. Zondag kunnen jullie Uno, zoals ze toepasselijk heet, komen bezichtigen in onze melkveestal. Ik schreef eerder deze week een bericht over de Dag van de Landbouw, die plaatsvindt komende zondag 20 september.

De kleine foto van Uno werd genomen op 19 mei 2012, toen was ze iets ouder dan twee jaar en had ze voor het eerst gekalfd. De grote foto heb ik op 16 januari van dit jaar genomen. IMG_7428Uno is de enige koe in onze stal met één oormerk, want het kan nu eenmaal niet anders. DGZ (Dierengezondheidszorg Vlaanderen) is hiervan op de hoogte. Ze is ook de enige koe zonder halsband, omdat ze deze anders al snel verliest. Meer weten over oormerk en halsband (en pootband)? Ik schreef er in februari, in de eerste weken dat m’n blog bestond, intussen dus zeven maand geleden, over en zet dat bericht graag in de kijker.

IMG_0894

Een gedachte over “Uno, de dansende koe met één oor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s