Foto, Het boerenleven

Van die prachtige boerendagen

Het leven op de boerderij kan zwaar zijn: het is elke dag hard werken en er slaat regelmatig iets tegen. Denk maar aan een dood geboren kalf of een verongelukte koe. Daarbovenop verdienen we dan nog veel te weinig voor onze kwalitatieve producten. Het is een harde stiel waarbij je sterk en gedreven moet zijn. Gelukkig zijn er ook regelmatig van die prachtige boerendagen.

Dagen waarop er kalfjes gezond en wel geboren worden – drie verschillende pasgeboren kalfjes op de foto’s trouwens! Dagen waarop het melken en voederen vlot en probleemloos gaan. Dagen waarop je zo geniet van die kleine dingen die toch groot zijn: een vrolijk etende droge koe, een mooie koe nieuwsgierig in de wei, onze lieve hondjes altijd nabij… Dagen die je doen blijven gaan! Dagen die je trotse boer(in) doen zijn! Ik toon het met enkele geweldige foto’s, want beelden zeggen nog zo veel meer.

Hierboven trouwens de drie verschillende kleurencombinaties die kunnen voorkomen op onze boerderij: zwart-wit, rood-wit en blauw-wit. Het rood noemen wij vaak bruin maar heet officieel rood. Het blauw is eigenlijk niet echt blauw, meer grijs. Maar het heet zo omwille van het ras: het Belgisch witblauw. Bij ons betreft het een kruising, die dus effectief gewoon blauw-wit kan zijn, zelfs al is de moeder zwart-wit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s