Het boerenleven

The Milk Story

Het boerenleven omvat heel wat werkzaamheden: melken, voederen, kalveropfok, klauwverzorging, telen van gewassen… Ik heb al over vele werken geschreven en er foto’s of zelfs video’s van getoond. Dat vind ik namelijk belangrijk: tonen hoe we tewerk gaan op de boerderij, tonen wat we allemaal doen om melk te produceren. Het blijft, vind ik, van belang dat alle mensen dit weten, dat ze de waarheid weten. Door ons bedrijf open te stellen op bijvoorbeeld de Dag van de Landbouw hebben we iedereen een kijk gegeven in ons boerenleven. Ook met m’n blog toon ik de realiteit en wil ik dus verkeerde beelden de wereld uithelpen en kortom, de landbouw promoten. Op deze manier wil ik eigenlijk ook mensen blijven aanmoedigen om melk te drinken en om landbouwproducten te eten.

M’n blog vind ik daarom ook een onderdeel van het boerenleven. Het is niet echt een werkzaamheid maar het is een bezigheid die voor mij bij het boerenleven hoort. Ik ben trouwens niet de enige die door middel van bloggen de landbouw in de kijker wil zetten. De Nederlandse website The Milk Story bijvoorbeeld doet dat ook. Kom verder in dit bericht alles te weten over deze site en wat ik ermee te maken heb.

TMSThe Milk Story is een website waar blogberichten terug te vinden zijn over de melkveehouderij. Alle berichten vertellen eigenlijk iets dat bijdraagt tot “het melkverhaal”. Deze blogs worden geschreven door meer dan 200 schrijvers, waaronder melkveehouders zoals ik. Iedere schrijver heeft zijn eigen onderwerpen: dit kan gaan om dagdagelijkse werkzaamheden maar ook gevoeligere thema’s komen aan bod. De melkveehouderij staat namelijk voor vele uitdagingen, op verschillende gebieden, van gezondheid tot duurzaamheid. Via deze site kan iedereen onafhankelijk zijn verhaal doen en zo dialoog en discussie teweeg brengen. Zo kan er samen gedacht en gepraat worden en tot oplossingen gekomen worden.

Ikzelf behoor intussen ook tot die meer dan 200 schrijvers van The Milk Story. De redactie van de website was m’n blog tegengekomen en vroeg of ik ook m’n bijdrage wou leveren. Ze vonden m’n blogbericht “Het boerenleven zorgt voor veel beweging” interessant om ook aan hun volgers te tonen. Ik herschreef de blog en het resultaat staat sinds 22 juni online. Hieronder zien jullie al een printscreen, het volledige bericht kunnen jullie terugvinden op http://www.milkstory.nl/artikel/het-boerenleven-zorgt-voor-veel-beweging

Het boerenleven zorgt voor veel beweging - The Milk Story


Gerelateerde blogberichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s