Dagboek Boer&Tuinder

Na inspanning komt ontspanning

Op 12 april schreef ik Aftellen naar de lente, dat op 20 april 2023 in Boer&Tuinder verscheen. Toen moest al het werk nog beginnen. Over die drukke meimaand heb ik een overzicht gegeven in In mei moest het allemaal gebeuren. Op 18 juni schreef ik opnieuw een dagboek, dat verscheen op 29 juni 2023. Het gaat over alle ontspanning waar ik begin juni van heb kunnen genieten na die drukte in mei.

Het is zondag en ik ben blij dat ik een echte zondag kan nemen. Ik ben moe, en dit keer niet van het werken maar van het uitgaan. Gisteren ben ik naar Werchter Boutique geweest. Dat is één van de vele festivals die in Werchter plaats vinden. Ik zag er samen met m’n beste vriendin fijne optredens van Goldband, Ellie Goulding en OneRepublic. Maar het was vooral uitkijken naar de hoofdact: de Amerikaanse zangeres P!nk. Wat een show! Dat ze kon zingen, wist ik al, maar het live brengen met alles erop en eraan, dat was indrukwekkend! Jammer genoeg onthouden we ook wel dat het veel te druk en te chaotisch was. Heel wat uren aanschuiven, zowel in het verkeer als op het terrein. 70 000 mensen is toch wat te veel voor Werchter.

In mei konden we geen echte zondagen nemen, dagen om te rusten en tijd te nemen voor familie, vrienden of hobby’s. Dan was het druk en werd er elke dag veel gewerkt. Maar de maïs zit sinds twee weken allemaal in de grond en groeit intussen heel goed. De tweede snede gras werd vier weken na de eerste snede in pakken gestoken. Alles volgde elkaar snel op. En nu zou het wel eens mogen regenen. Wij kregen vandaag en gisteren slechts zes liter. Maar er is de komende dagen wel elke dag kans op een onweersbui, nu de hittegolf op het einde loopt. Met wat regen zou alles verder kunnen groeien en zouden de regenwaterputten ook weer bijgevuld worden.

Bij de oogst van de tweede snede gras was ik wel niet van de partij. Die eerste week van juni hadden m’n zus Stefanie en haar vriend Jeffrey verlof en we hadden voorzien om te gaan kamperen in het buitenland. Hier kregen m’n ouders gelukkig veel hulp van m’n zus Sofie en haar vriend Matthias en onze nonkel Raf. Ik ben heel dankbaar voor deze geweldige familie. Wij vertoefden uiteindelijk in al onze buurlanden. Normaal hadden we het plan om zuidelijker te gaan, maar daar was het slechter weer dan hier. In onweer kamperen hadden we vorig jaar gehad en da’s niet meteen voor herhaling vatbaar. Het was nu dus echt op de dag zelf beslissen waarheen en wat we gingen doen. Echt wel op avontuur. We kampeerden langs een Luxemburgse rivier, onder een Duitse uitkijktoren en zelfs op een Nederlandse boerderij. We bezochten indrukwekkende kerkhoven met Amerikaanse gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog. We liepen over een hangbrug van 360 meter (!) lang in het Duitse Mörsdorf. We reden door de wijngaarden langs de Duitse en Luxemburgse Moezel. We zwommen in een prachtig meer in Luxemburg. In het Luxemburgse Vianden gingen we met een stoeltjeslift van 220 meter naar 440 meter boven de zeespiegel. In de Franse Vogezen wandelden we langs rotsen en ravijnen, op de Grand Ballon bereikten we ons hoogste punt, 1424 meter boven de zeespiegel. Het valt me zo op reis altijd op hoe lang een dag wel niet is als je niet twee keer per dag koeien moet melken en de dieren moet voederen. We hebben ons geamuseerd en er van genoten! Ook gewoon van de tent opzetten, aperitieven en eten maken met het gasvuur. In de zomer kamperen we nog eens hier op één van onze velden. Komend weekend is het aan de ouders om te ontspannen, dan trekken zij met familie voor drie dagen naar de Westhoek.

Als kers op de taart genoten we vorige week trouwens ook nog van een ballonvaart! Skyview Balloons stijgt af en toe op vanop onze weides of grasvelden. Als bedanking en omdat er 4 plaatsen over waren mochten we mee! Da’s telkens weer een wonderlijke belevenis waarbij de adrenaline door je lijf stroomt en je zo gelukkig wordt. Ramses is ook een top ballonvaarder die net boven de boomtoppen vliegt of zelfs net de aren van de tarwe eens aantikt met de mand. Avontuur ten top!

UPDATE: Ik schreef intussen een bericht over Werchter Boutique en de ballonvaart: Werchter Boutique en Indrukwekkende ballonvaart.

Plaats een reactie